Om lag halvparten av alle over 18 år som bur i Giske kommune har no fått første vaksinedose.

 

Alle over 45 år kan bestille time for vaksinering på helsenorge.no. Sjå korleis litt lenger ned i artikkelen. 

 

Frå mandag av går skular og barnehagar i Giske kommune over på grønt nivå. Det vart bestemt i beredskapsmøte i Giske kommune i dag, torsdag 3. juni.

 

Det vert no opna opp for bestilling av vaksinetime for alle i gruppe 8, det vil seie 55-64-åringar. Legesenteret melder måndag føremiddag, 31. mai,  om at det framleis er fleire ledige timar denne veka. Tirsdag blir det lagt ut timar for neste veke for same aldersgrupper.   

 

Ålesund, Sula og Giske har vedteke ei ny lokal forskrift med verknad frå midnatt og fram til tysdag 8. juni.

 

Karantenetelefon vil vere open kvar måndag til fredag frå klokka 11 til 14. Stengt i helgene framover, med blir opna ved behov.

 

Ålesund, Sula og Giske har i dag bestemt å forlenge den lokale forskrifta fram til midnatt fredag 28. mai.

 

Giske legesenter går no over til digital bestilling for vaksine via helsenorge.no.

 

Tysdag 18. mai har kommunane Ålesund, Sula og Giske valt å vidareføre deler av den lokale forskrifta fram til 25. mai. Det blir noko lette med opning av blant anna treningssenter, badeland, kino og det blir lov med arrangement. Men det blir framleis påbod om heimekontor, skjenkestopp av alkohol og påbod om munnbind.

 

Første veka i juni startar vaksinering av aldersgruppa mellom  55-64 år. Fram til då er det venta få vaksinedosar til Giske kommune. Dei fleste av desse vil gå til dei som skal ha andre dose.