Informasjon og oppfordringar til befolkninga

Den lokale forskrifta for Giske kommune opphøyrde ved midnatt 13. april.

Ein person har testa positivt på korona. Personen har milde symptom.

Etter påskefeiringa har skulane i Giske vorte drevne på det ein kallar raudt nivå. Dette skuldast corona-situasjonen ein hadde første delen av påska. No er det heldigvis endra til det betre.

Skulane opnar på raudt nivå etter påske. Det gjer også Giske barnehage. Dei andre barnehagane opnar på gult nivå.

Ein av dei smitta høyrer til det kjende smitteutbrotet og har vore i karantene. Den andre er importsmitte og har vore i innreisekarantene.

Du kan teste deg på teststasjonen på Valderøya rett ved sidan av rådhuset.

Alle bebuarar og tilsette som har testa seg etter at ein person fekk påvist koronasmitte på Giske omsorgssenter (GOS) har testa negativt.

Ingen nye smittetilfelle av koronaviruset meldt tirsdag føremiddag, men testing pågår framleis.

Det er registrert ein ny positiv koronatest i Giske kommune måndag ettermiddag.

Dei siste dagane har mange frå Giske blitt sett i karantene fordi dei er nærkontakter til personar som er smitta.