Informasjon og oppfordringar til befolkninga

Analyser av koronaviruset som er påvist hos ein tilsett ved SubSea7 tyder på at det dreier seg om Delta-varianten. Dette er venta sidan personen er smitta i utlandet. Det er ikkje vurdert å vere risiko for vidare smitte til befolkninga.

Opne dører ved omsorgssenter og bufellesskap i Giske kommune, dørene er opne fram til kl 20.00.

Giske kommune fekk søndag 18.7. melding om at ein tilsett ved SubSea7 har testa positivt for koronavirus.

Teststasjonen har ope frå 10.30 til 12.00 måndag til fredag. Laurdag og søndag stengt.

Neste veke opnar Giske legesenter for vaksinering av gruppe 10, alder 18-24 år og 40-44 år.

Det er framleis fraråda at nordmenn reiser til utlandet viss dei ikkje må.

Om lag halvparten av alle over 18 år som bur i Giske kommune har no fått første vaksinedose.

Alle over 45 år kan bestille time for vaksinering på helsenorge.no. Sjå korleis litt lenger ned i artikkelen.

Frå mandag av går skular og barnehagar i Giske kommune over på grønt nivå. Det vart bestemt i beredskapsmøte i Giske kommune i dag, torsdag 3. juni.

Det vert no opna opp for bestilling av vaksinetime for alle i gruppe 8, det vil seie 55-64-åringar. Legesenteret melder måndag føremiddag, 31. mai,  om at det framleis er fleire ledige timar denne veka. Tirsdag blir det lagt ut timar for neste veke for same aldersgrupper.