Aktuelt -Kva skjer i Giske

Sommerlab er en kreativ og lærerik sommerskole for de som går ut av 4.–6. trinn før sommerferien.
Sammen skal vi utforske elektriske kretser og kjemiske reaksjoner, og bygge vår egen solcellebil. Vi skal også løse en mystisk kriminalsak, Energimysteriet, der vi blant annet sikrer fingeravtrykk og lærer om DNA.

Invitasjon og meir informasjon her. (PDF, 595 kB)

Giske kommune søkjer etter ein synleg og fagleg sterk HR-sjef som vil få det overordna HR - og lønsfaglege ansvaret i kommunen. 

 

I samband med ein muleg feil på tryggleiksalarmane i Ålesund kommune vil Giske kommune informere om at kommunen ikkje har same leverandør. 

 

Det er ledig stilling som kommunedirektør i Giske kommune. Søknadsfrist er 2. mars. 

 

Jordmødrene ved helsestasjonen i Giske tilbyr alle kvinner i kommunen i alderen 25-69 år å få tatt livmorhalsprøve. Ta kontakt med helsestasjonen for å bestille time på tlf: 90857820

 

I krigssoner jobber brannkonstabler med å redde liv og slokke branner under forhold vi knapt kan forestille oss. Giske kommune og Ålesund brannvesen donerer nå en brannbil full av utstyr til brannvesenet i Ukraina, der utstyrsbehovet er ekstremt stort.

Brannbilen ble satt i drift ved brannstasjonen på Valderøya i 1997, og har siden vært til stor nytte ved mange hendelser i Giske kommune. I november 2022 ble den tatt ut av tjeneste, og om kort tid ruller den over den ukrainske grensa som del av en hjelpekonvoi i regi av organisasjonen Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte (NUBAS). Brannbilen er proppet full av brannklær, sko, hjelmer, hansker, klippe- og skjæreverktøy, strålerør, pumper, aggregater og annet brukt utstyr samlet sammen fra brannstasjoner i både Ålesund, Sula og Giske.

Vi ønsker lykke til på reisen til Ukraina – der både bil og utstyr vil komme til uvurderlig hjelp!

 

Onsdag 1. februar var det fullt hus på Alnes besøkssenter på det aller første seniortreffet.  

 

Vi gratulerer Vigra barnehage som har 20 årsjubileum i år. Dette blei markert i dag med ein stor fest for små og store. Det var god stemning med besøk frå kommunen, taco til lunsj og sjølvsagt også kake.