Aktuelt -Kva skjer i Giske

Koronavaksinering veke 5

Timebestilling og drop-in for vaksinering

Giske eldreråd og Frivillegsentralen inviterar til eldrefest på Nestun 14. oktober kl. 16.00 med underhaldning, brennsnut, kaffi og kaker. Gratis inngang.

Treng du skyss, kontakt Ernst på tlf. 402 21 129.

Frå Statens Vegvesen: "Ellingsøytunnelen blir helt stengt fra fredag 12. oktober kl. 22 til søndag 14. oktober kl. 15.

Kun busser og nødetater i utrykning får kjøre gjennom Ellingsøytunnelen. Det blir kolonnekjøring som vanlig fra kl. 20-22 på fredag før vi stenger tunnelen, og fra kl. 20 på søndag. Fra kl. 15-20 på søndag blir det fri ferdsel.!

Sjå meir her.

Norges vassdrag og energidirektorat (NVE) startar boring for regional kartlegging av fare for store kvikkleireskred i Giske kommune i veke 42.

Fredag førre veke kom fiskeriminister Harald Tom Nesvik til Giske med 91 millionar til Gjøsund hamn.

Giske kommune varslar oppstart av planarbeid og høyring av planprogram for utvikling av Sætra og Gjøsund til nytt senter for handel, næring og service i kommunen.

Statens Vegvesen meldar om nytt køyremønster på Kverve frå 5. september.

" Onsdag 5. september blir vegen mellom Ålesundstunnelene lagt om for å bygge rundkjøring. Da kan du ikke lenger kjøre rett fram mellom tunnelene, men må i stedet kjøre i en «hestesko». Omkjøringen blir skiltet og vil vare fram til den nye rundkjøringen står ferdig i desember.

- Vi ber om at trafikantene senker farten, følger skiltingen og viser hensyn til arbeiderne, oppfordrer prosjektleder Ole Kristian Birkeland."

Statens vegvesen trappar opp sprøytinga av betong i Godøytunnelen og rår til å la bilen stå og heller ta hurtigbåten til og frå Godøya.

Vegvesenet meldar om ekstra kolonner om natta gjennom Ålesundstunnelane og fleire avganger med snøggbåten til Valderøya og Godøya under Jugendfest i helga.

Frå og med 1.september 2017 krev Giske kommune elektroniske faktura og kreditnota frå sine leverandører i EHF format for alle innkjøp og bestillingar.