Aktuelt -Kva skjer i Giske

Vaksinering veke 48

Timebestilling og drop-in for vaksinering

Det er framleis ekstrem skogbrannfare på Austlandet, Sørlandet og Vestlandet, og no er det viktig at alle er merksam på dette slik at det ikkje vert fleire skogbrannar.

Kommunen søkjer etter  4 vararepresentantar til brukarutvalet i helse- og omsorgstenestene.

Innan 1. juli 2018 skal alle vassforsyningssystem bli registrerte hos Mattilsynet. Dette gjeld også dei små, til dømes ein brønn som forsyner to hus med drikkevatn.

Meir informasjon og lenkje til registreringsskjemaet ligg på www.mattilsynet.no

Verdas mest spanande jobb er no ledig i følgje ho som har jobben i dag. Har du lyst til å bli Giske kommune sin nye folkehelsekoordinator?

Green Cycle AS har søkt Nærings- og fiskeridepartementet om konsesjon for dyrking av makroalgar på lokalitet NFFFA_6 – Vikane i Giske kommune.

Are you planning to visit Norway during the holidays and want to take pictures using a drone? In that case, the Norwegian Civil Aviation Authority would like you to get to know the rules for flying a drone in a safe and considerate manner.

Get to know the 5 basic guidelines for flying a drone here.

NOTE: There is a special restriction area for the airport at Vigra and Valderøya for the use of drones and model Aircraft: see below.

Skal du besøke Giske i ferien, og ta med deg drone for å ta bilete eller film? Då ønskjer Luftfartstilsynet at du set deg inn i reglane for korleis du kan bruke denne.

Vi gjer merksam på at på grunn av Ålesund Lufthamn Vigra er det avgrensa mulegheiter for å bruke drone i store delar av Giske - sjå https://www.giske.kommune.no/aktuelt/droneflyging-i-giske.3505.aspx

Sidan måndag 28. mai 2018 har det vore forbod mot bruk av open eld i heile kommunen. No er nedbøren tilbake, og frå og med fredag 15. juni er bål- og grillforbodet utanfor eigen hage og veranda i kommunane Ålesund, Giske og Haram oppheva for denne gong.