Bestill tid til Korona-test

Når skal du teste deg?

1. Ved symptomar:

• Alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomar på covid-19. Dette gjeld og vaksinerte og personar som har gjennomgått covid-19 for meir enn 3 månader sidan.

1. Ved kjend eksponering

• Husstandsmedlemmer eller tilsvarande nære*

• Øvrige nærkontaktar

• Personar som får varsel i «Smittestopp».

1. Ved innreise

1. Anna screening etter smittevernfagleg vurdering**

• I einskilde helseinstitusjonar etter lokal vurdering.

• testing i einskilde miljøar.

1. Alle som sjølv mistenkar at dei er smitta av covid-19.

*ved tilsvarande nære meiner ein kontakt med andre personar med mindre enn to meter avstand i meir enn 15 minutter, direkte fysisk kontakt eller direkte kontakt med sekreter frå andre personar.

** Asymptomatiske personer som er fullvaksinerte eller som har gjennomgått covid-19 de siste 12 måneder, bør ikke testes.

Uthenting av hurtigtestar er teststasjon åpen fra kl 09.00 - 10.00 og 12.00 -13.00 mandag til fredag. Treng ikkje å bestille time for uthenting av hurtigtest.

På kveld og helg kan man hente hurtigtest utanfor Giske legesenter, testene ligger i ein svart boks. Ta berre det man treng.

Må du ha hjelp til taking av hurtigtest bestill på www.c19.no.

Slik bestiller du PCR-test eller taking hurtigtest

• Gå til www.c19.no
  • Trykk på «Bestill tidspunkt for testing» og logg inn med digital ID, til dømes BankID.
  • Fyll ut skjemaet. Merk at du også kan bestille testing på vegne av andre.
  • Når du har sendt inn skjemaet blir du tildelt første ledige tidspunkt for testing. Det er ikkje mogleg å bestille fram i tid.
  • Du får opp ei kvittering på bestillinga di. Merk deg kvar og når du skal møte opp. Kvitteringa inneheld også andre opplysningar som det er viktig at du leser. I kartet under ser du kvar du skal køyre og vente når du skal testast.
  • Teststasjonen i Giske er lokalisert ved sidan av Frivillighetssentralen på Valderøya. Adressa er: Valderhaug 12, 6050 Valderøya.
  • Om du ikkje har høve til å bestille test elektronisk, kan du ringe vakttelefon på tlf 41701931 mandag - fredag mellom kl.10.00-13.00 for å avtale testing eller andre spørsmål knytt til covid.
  • Er du alvorleg sjuk og treng øyeblikkeleg hjelp?  Ring legevakt tlf. 116 117
  • Står liv og helse i fare? Ring tlf. 113