Oppdatering Giske kommune torsdag 13.45

Får pengane tilbake

Det er sendt ut faktura for opphald i barnehager og SFO for mars. Desse skal betalast normalt. Dette er pengar ein får tilbake for dei dagane barnehagane og SFO er stengt. Dette skjer på neste faktura.

Kyrkja endrer rutiner

Det er mange endringar i kyrkjene i Giske. Alle dei ordinære gudstenestene er avlyst. Konfirmasjon er utsett, truleg til hausten. Det er og endringar i samband med dåp, bryllup og gravferder. Der viser vi til nettsida til kyrkja.

www.kyrkja.no/giske

Er du sjuk – ring lege

Legeteneste i Giske er ikkje heilt som normalt, men den er heller ikkje slik at ein skal la vere å ringe dersom ein er sjuk. No er alle fastlegene i arbeid og klare til telefonkonsultasjonar. Det er viktig at kvar enkelt ikkje sit med plager og spørsmål ein gjerne skulle hatt svar på.

Fastlegen kan og sende vidare til lege som tek fysiske konsultasjoner eller og videresender til sjukehus.

I tillegg til telefonkonsultasjon via har ein og eit godt tilbod gjennom e-konsultasjon via helsenorge.no. Dette kan vere eit svært godt alternativ i mange høve.

God respons

Vi takker alle frivillige som har meldt seg til teneste gjennom Frivilligsentralen. I øyeblikket har vi god dekning til dei oppgåvene vi har.

Der vi framleis treng innsats er innen helse og omsorg. Her ber vi dei som er klar til å ta eit tak melde seg på ekstrapersonell@giske.kommune.no

Og om du ikkje høyrer noko raskt er det ikkje fordi vi ikkje treng deg. Arbeidspresset på dei som koordinerer dette arbeidet er stort.

Har du ei bedrift som du vil vise fram til moglege arbeidstakarar - eller er du ein student som lengtar heim til Sunnmøre? Kom på Sjekk inn i romjula – jobbmessa som er litt annerleis.

Vedlagt er offentleg søkerliste over dei som har søkt stilling som rådmann i Giske kommune.

Kommunen inviterar til folkemøte om områdeplanen for Sætra og Gjøsund tysdag 16. oktober kl. 18-20 på rådhuset.

Giske eldreråd og Frivillegsentralen inviterar til eldrefest på Nestun 14. oktober kl. 16.00 med underhaldning, brennsnut, kaffi og kaker. Gratis inngang.

Treng du skyss, kontakt Ernst på tlf. 402 21 129.

Frå Statens Vegvesen: "Ellingsøytunnelen blir helt stengt fra fredag 12. oktober kl. 22 til søndag 14. oktober kl. 15.

Kun busser og nødetater i utrykning får kjøre gjennom Ellingsøytunnelen. Det blir kolonnekjøring som vanlig fra kl. 20-22 på fredag før vi stenger tunnelen, og fra kl. 20 på søndag. Fra kl. 15-20 på søndag blir det fri ferdsel.!

Sjå meir her.

Norges vassdrag og energidirektorat (NVE) startar boring for regional kartlegging av fare for store kvikkleireskred i Giske kommune i veke 42.

Fredag førre veke kom fiskeriminister Harald Tom Nesvik til Giske med 91 millionar til Gjøsund hamn.

Giske kommune varslar oppstart av planarbeid og høyring av planprogram for utvikling av Sætra og Gjøsund til nytt senter for handel, næring og service i kommunen.

Statens Vegvesen meldar om nytt køyremønster på Kverve frå 5. september.

" Onsdag 5. september blir vegen mellom Ålesundstunnelene lagt om for å bygge rundkjøring. Da kan du ikke lenger kjøre rett fram mellom tunnelene, men må i stedet kjøre i en «hestesko». Omkjøringen blir skiltet og vil vare fram til den nye rundkjøringen står ferdig i desember.

- Vi ber om at trafikantene senker farten, følger skiltingen og viser hensyn til arbeiderne, oppfordrer prosjektleder Ole Kristian Birkeland."