Oppdatering Giske kommune torsdag 13.45

Får pengane tilbake

Det er sendt ut faktura for opphald i barnehager og SFO for mars. Desse skal betalast normalt. Dette er pengar ein får tilbake for dei dagane barnehagane og SFO er stengt. Dette skjer på neste faktura.

Kyrkja endrer rutiner

Det er mange endringar i kyrkjene i Giske. Alle dei ordinære gudstenestene er avlyst. Konfirmasjon er utsett, truleg til hausten. Det er og endringar i samband med dåp, bryllup og gravferder. Der viser vi til nettsida til kyrkja.

www.kyrkja.no/giske

Er du sjuk – ring lege

Legeteneste i Giske er ikkje heilt som normalt, men den er heller ikkje slik at ein skal la vere å ringe dersom ein er sjuk. No er alle fastlegene i arbeid og klare til telefonkonsultasjonar. Det er viktig at kvar enkelt ikkje sit med plager og spørsmål ein gjerne skulle hatt svar på.

Fastlegen kan og sende vidare til lege som tek fysiske konsultasjoner eller og videresender til sjukehus.

I tillegg til telefonkonsultasjon via har ein og eit godt tilbod gjennom e-konsultasjon via helsenorge.no. Dette kan vere eit svært godt alternativ i mange høve.

God respons

Vi takker alle frivillige som har meldt seg til teneste gjennom Frivilligsentralen. I øyeblikket har vi god dekning til dei oppgåvene vi har.

Der vi framleis treng innsats er innen helse og omsorg. Her ber vi dei som er klar til å ta eit tak melde seg på ekstrapersonell@giske.kommune.no

Og om du ikkje høyrer noko raskt er det ikkje fordi vi ikkje treng deg. Arbeidspresset på dei som koordinerer dette arbeidet er stort.

Møre og Romsdal fylke ber om innspel til ny ordning for AutoPASS på ferjesamband. Dette omfattar bl.a. endring der passasjerar ikkje skal betale ferjebillett og at kostnaden i staden vert lagt på bil-billetten.

Høyringsfrist til fylket er satt til 25. februar 2019.

Kommunebudsjettet for kommande år og økonomiplanen for kommande 4-årige periode vert kvart år behandla av kommunestyret før jul.

Digital økonomiplan ligg på nett her.

Det har oppstått brot på vassforsyninga på Valderøya. Staden er enno ikkje funne, men teknisk reknar med at skaden er lokalisert og reparert i løpet av dagen.

Mange utval og komitear har vore inne i arbeidet med budsjettarbeidet for kommande år, og det har kome spørsmål om kva som vart endeleg bestemt av kommunestyret i budsjettsaka den 29. november 2018.

Vi legg difor ved det endelege vedtaket i kommunestyresak 066/18 til orientering.

Møre og Romsdal fylkeskommune har utarbeidd nytt ruteopplegg for rutebuss i Giske frå 1. mai 2019 og ønskjer tilbakemeldingar og innspel til dette.

Gå til https://frammr.no/FRAM/Ruteopplegg-Giske for meir informasjon, lenkjer til dei nye rutetabellane og kor du skal sende ditt innspel.

Norovirus er svært smittsamt. Dei viktigaste førebyggande tiltaka er grundig handvask med såpe og vatn og god kjøkkenhygiene heime, i skule og i barnehage. Vinteren er høgsesong for omgangssjuke på grunn av norovirusinfeksjonar.

Vil du sjekke fakturaene dine frå Giske kommune eller søke utsetjing av ei rekning? Då kan du gjere det enkelt sjølv.

- Kva gjer du om straumen vert borte fleire dagar, mobilnettet sluttar å virke, eller det manglar vatn i springen?

For å styrke beredskapen i samfunnet oppfordrar Direktoratet for Samfunn og Beredskap (DSB) alle å vere budd på å klare seg sjølv i tre dagar. Dei grunnleggande behova som ein må dekke dei første tre dagane av ei krise er :

• varme
  • drikke
  • mat
  • legemidlar
  • hygiene
  • informasjon

På www.sikkerhverdag.no , finn du konkrete forslag til kva du alltid bør ha i heimen.

Marianne Stokkereit Aasen (51) vart tilsett som ny rådmann i Giske kommune 29. november 2018 av kommunestyret.