Publisert 14.08.2017
hekk og busk.jpg

Har du hage eller utkjørsle til veg? Hugs å klippe ned vegetasjon som gjer det uoversiktleg for bilistar og andre, så kan vi unngå ulukker!

Publisert 11.08.2017
kommune-NM 2017

NHO set Giske på 4. plass blant dei 36 kommunane i fylket, etter Ålesund, Ulstein og Molde, i det årlege kommune-NM. Giske er dermed blant dei beste kommunane i Noreg som nr 52 av 426 kommunar totalt.

Publisert 09.08.2017
Gange-Rolv statue - detalj I

Rolv le Marcheur (ou Hrólfr Rögnvaldsson, son vrai nom (env. 860-932)), était le fils de Ragnvald Mørejarl (comte de Møre), particulièrement célèbre comme le comte qui a coupé les cheveux du roi Harald à la belle chevelure après le rassemblement de la Norvège. Après un raid viking dans les pays baltes, Rolv et ses vikings ont attaqué le Vik (Oslo). Il a ravagé si violemment que Harald à la belle chevelure l’a mis hors la loi, et il a dû fuir le pays. On croit qu’il a quitté notre pays en 880 environ, et via l’Islande, les Orcades, les Hébrides et l’Isle de Man, il se trouvait enfin en Normandie.

Pendant les années 880-911, Rollon est devenu un chef viking très puissant, et un traité de paix est conclu entre le roi Charles le Simple et Rollon en 911. Cet événement s’est passé à Saint-Clair-sur-Epte, à environ 60 kilomètres au sud-est de Rouen, et le roi a cédé la terre entre la rivière Epte et la mer à Rollon. Guillaume le Conquérant, son descendant de cinquième génération, est devenu roi d’Angleterre après avoir gagné la bataille de Hastings en 1066. La maison royale d’Angleterre pourra donc provenir de Giske.

Publisert 09.08.2017
skulestart.jpg

Valderøy ungdomsskule startar klokka 08:10, dei andre skulane startar kl. 08:30.

Vi ønskjer alle elevar velkomne til nytt skuleår, og eit særleg velkommen til deg som skal begynne i første klasse.

Publisert 07.08.2017

10. august startar den ordinære førehandsrøystinga og varer til og med fredag 8. september.  I Giske kommune kan du røyste her:

Giske rådhus, servicekontoret:  Måndag - fredag kl. 08.30 - kl 15.30, og på biblioteket til kl 19.00 måndagar og torsdagar.

Publisert 07.08.2017
Tunnellarbeid

AF Gruppen Norge AS meldar at dei er innstilt frå Statens Vegvesen for å utbetre tunnelane i Giske og fastlandssambandet til Ålesund for å gjere desse sikrare. Kontrakt for arbeidet vert underteikna i august / september.

Publisert 03.08.2017
Gange-Rolv statue - detalj I

Gange-Rolv (or Hrólfr Rögnvaldsson (ca 860 – 932) as he was named) was the son of Ragnvald Mørejarl (earl of the county of More), a person most known for cutting the hair of King Harald Hårfagre after he gathered Norway into one Kingdom. After sailing as Viking to eastern Europa, Gange-Rolv and his men entered Viken (today Oslo). They ravaged so violently that King Harald Hårfagre brought ban to Gange-Rolv, and he had to flee from Norway. It is assumed that he and his men at around year 880 A.D. sailed to Normandy via Iceland, Faroe islands, Orkney islands, the Hebrides and Isle of Man.

As a central and important Viking chief in the region, it was struck an agreement of peace between the French King Karl the Simpleton and Gange-Rolv, and he was declared as the first Duke of Normandy in 911 and named Robert. But he was mostly called Rollon which is a french version of Rolv. This took place in Saint-Clair-sur-Epte, a few miles southeast of Rouen.

Wilhelm the conqueror, 5th generation after Rollon, was crowned King of England after the battle at Hastings in 1066. The ancestors of the English royal house therefore might have originated from Giske.

Publisert 03.08.2017
Gange-Rolv statue - detalj I

Gange-Rolv (eller Hrólfr Rögnvaldsson (ca 860 – 932) som han heitte) var son av Ragnvald Mørejarl. Etter å ha vore i viking i Austerled, gjorde Gange-Rolv og mennene hans strandhogg i Viken (Oslo). Her herja dei så valdsamt at Harald Hårfagre lyste Gange-Rolv som fredlaus, og han måtte flykte frå landet. Ein antek at han rundt år 880 sigla frå området vårt, og via Island, Færøyane, Orknøyane, Hebridene og Isle of Man, hamna han til slutt i Normandie.

I 911 inngjekk han fredsavtale med kong Karl den Einfaldige. Gange-Rolv vart utropt til den første Hertug i Normandie og fekk namnet Robert. Men han vart mest kalla Rollon, ein fransk versjon av Rolv. Wilhelm Erobrar, 5. generasjon etter Rollon, vart engelsk Konge etter at han vant slaget ved Hastings i 1066. Det engelske kongehus kan derfor stamme frå Giske.

Publisert 24.07.2017
Idrett

Søknad om spelemidlar inkl. førehandsgodkjente planar må sendast kommunen seinast 15. oktober 2017. NB! Pga omlegging til nytt søknadsystem og opplæring i bruk av dette, blir nytt skjema som MÅ brukast tilgjengeleg først 1. oktober. Vi beklager dei ulempene som dette ev. medfører i år, men ber søkjarane ta omsyn til dette.

Publisert 18.07.2017
Høgstein fyr

Aktiv på dagtid startar opp igjen med nye turar  22.08.17. Første tur går til Fjellfotvegen på Godøya, oppmøte kl.11 ved Godøy skule. Sjå meir informasjon i brosjyra i menyen til høgre.

Fann du det du leita etter? Hvis ikkje, prøv søkefeltet øvst på sida.

Giske kommune, Valderhaug 4, 6050 Valderøya| Tlf. 70 18 80 00 - fax. 70 18 80 01|Org.nr. 964980721  | epost: post@giske.kommune.no