Giske kommune sine tiltak mot koronasmitte

Lurer du på kva som er Giske kommune sine to viktigaste tiltak mot covid-19?

Og kvifor skulane og barnehagane er på grønt nivå?

Kommuneoverlege Anne-Line Sommerdalen fortel om dette i denne videoen.

Her er hovudpunkta kommuneoverlegen fortel om:

• Testing
    • Testing av alle som kan vere utsett for smitte.
    • Stoppe smittespreiing ved at dei som er smitta blir sett i isolasjon
  • Vaksinering
    • Alle  som er 12 år og eldre kan no vaksinere seg
    • Vaksina beskytter godt mot alvorleg sjukdom viss ein blir smitta av koronavirus
  • Kvifor ikkje gult og raudt nivå i skule og barnehagar?
    • Barna og ungdommane skal få leve mest mogleg som normalt
    • Sjølv om ein begrenser kontakt mellom elevar i skuletida vil dei blande seg på fritida
    • Innføring av gult og raudt nivå er difor eit lite effektivt tiltak
    • Det er veldig lite risiko ved koronasmitte for barn og ungdom, det blir feil å innføre lite effektive tiltak som kan ha negative konsekvensar for deira kvardag

Giske kommune har kvitta seg med dei siste fasttelefonene i kommunen. Samtidig blir fastlinjene sagt opp innen få dagar.

Det betyr at dei fleste fastnummer vil derfor ikkje lenger fungere og vil bli erstatta av mobilnummer.
 Dette er gjort for å tilpasse oss ein meir moderne arbeidssituasjon og samtidig gir det innsparinger i telefonutgiftene. Sentralbordet vil fortsatt ha eit av få fastnummer i Giske kommune og vil framleis være 70 18 80 00.

Dersom du ringer et fastnummer som ikkje lenger er i bruk så kan du få opplyst nytt nummer dersom du ringer til sentralbordet.
Alternativt kan du leite opp den du vil ringe til her på heimesida eller bestille eit telefonmøte på bookingsida til kommunen her.

Giske kommune skal gjere det vi kan for at denne overgangen går så problemfritt som mogleg.

Innovasjon Norge har lagt ut denne informasjonen:

Det nærmer seg aller siste frist for reiselivs- event- og serveringsnæringene til å søke om tilskudd fra ordningen 850 millioner kroner til omstilling av reiselivs-, event- og serveringsnæringene (visitnorway.com). Søknadsfristen er 30. september 2021.

To personar har testa positiv på korona onsdag 15 september.

Åpen teststasjon

Veldig mange har fått fyrste dose og stadig fleire er også fullvaksinerte i dei fleste aldersgrupper.

Giske legesenter tilbyr no «drop in» vaksinering både for dei som enno ikkje har fått dose 1, og for dei som har 3 veker intervall sidan dose 1. Dette gjeld dei som er over 18 år.

Tre nye smitta

Velkomne til Stortings- og sametingsvalet 13. september 2021!

Teststasjonen er åpen laurdag

Fire personar har testa positivt torsdag 9. september.