Du kan laste ned smittestopp

Giske kommune oppmodar innbyggarar til å laste ned appen Smittestopp frå Folkehelseinstituttet (FHI).

Klikk for stort bilete

Den er med på å hindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet. Den er frivilleg å bruke og tek vare på personvernet ditt. Appen har 16-års aldersgrense.

Koronavisruset er svært smittsamt. Har du vore i nærleiken av ein smitta person, er det ein risiko for at du sjølv er blitt smitta. Dersom ein oerson med koronavirus gir beskjed fgjenom Smittestopp, får du melding hvis du har vore i nærleiken av vedkomande. Blir du sjølv smitta, gjer du det same. Dermed kan appen vere med på å hindre at fleire blir sjuke.

Verken du eller nokon anna får vite kven det gjeld, berre at du har vore i nærleiken av nokon som er smitta.

Last ned her:

Smittestopp for Apple-telefonar

Smittestopp for Android-telefonar

Den lokale forskrifta for Giske kommune opphøyrde ved midnatt 13. april.

Ein person har testa positivt på korona. Personen har milde symptom.

Etter søknad har oppvekstsektoren i Giske kommune fått litt over ein million kroner til å arrangere sommarskule for elevane som veks opp her.

No kan du ta influensavaksina

I veke 15, frå 12. til 16. april, får Giske kommune 287 doser med Phizervaksiner.

Styringsgruppa ønskjer å jobbe vidare med modulbygg ved Valderøy ungdomsskule.

Etter påskefeiringa har skulane i Giske vorte drevne på det ein kallar raudt nivå. Dette skuldast corona-situasjonen ein hadde første delen av påska. No er det heldigvis endra til det betre.

Biblioteket vert ope to dagar i veka frå neste veke.

Åtte av mannskapet på eit nederlandsk lasteskip som kom i havsnød utanfor Møre-kysten vart måndag redda med helikopter til Vigra.

NVE varsler om stor snøskredfare med faregrad 4 på Sunnmøre måndag og tysdag.

Skulane opnar på raudt nivå etter påske. Det gjer også Giske barnehage. Dei andre barnehagane opnar på gult nivå.